сите категории
EN

сите

Линија за производство на машина за заварување со метални аргонски цевки

Линија за производство на машина за заварување со метални аргонски цевки

  • Преглед
  • Параметар
  • Пребарување
  • Поврзани производи
Приказ на работен екран; прикажување на главните параметри, како што се струја на заварување, напон на заварување, брзина на заварување, должина на заварување итн.
Параметри на процесот за поставување интерфејс човек-машина, крива на синхронизација на струја и брзина; вградени мулти-множества на зрели спецификации на заварени цевки параметри на процесот, секоја група на параметри на процесот може да се прилагоди со 12 параметри; системот може трајно да зачува повеќе спецификации на параметрите на процесот на заварени цевки. Зачуваниот параметар може да го внесе дијаметарот на заварената цевка и видот на материјалот и директно да ги повика соодветните параметри на процесот.
Со заштита од краток спој за заварување, позицијата на факелот за заварување е премногу ниска, превисока заштита.
Со прекумерна флуктуација на брзината, со заштита од брзина и моментална неусогласеност.
Предупредувачка заштита од притисок на воздухот, вода за ладење.
Со отплата, тензијата за преземање е преголема, премала заштита.
Секој уред од опремата има посебна контрола на напојувањето директно на екранот на допир, со следење на заштитата на статусот на напојување.
Насоката на работа на уредот, десниот телефон, лево надесно. Центарот за опрема е висок 1 m, должината на производната линија е 35 m, ширината е 5 m, а висината е 3 m.
Вкупната инсталирана моќност на опремата е помала од 70KVA, а искористеноста е помала од 40KVA; напојувањето е трифазен петжичен систем, 380V/50Hz; температурата на околината е 5-450C, релативната влажност на околината е MAX95%, и нема кондензација.
Заштитен гас: хелиум, аргон; проток на хелиум 160-250L/H, проток на аргон 50-80L/H; (стандарден притисок на плинската боца 15MP, времето на користење на гас е околу 10 часа). Поставување на екран на допир на PLC за проток на гас, со недоволен аларм за проток на гас.
Работен притисок на гасот: >0.4Mpa; потрошувачка на вода < 1м3/час.
Заштитен гас за заварување: Аргон или Хелиум.
Работна насока на производствената линија: десен телефон. Свртена кон уредот, левата рака ја плаќа линијата, а десната ја прима линијата.

Опремата користи различни калапи за производство на бакарни, алуминиумски и не'рѓосувачки челик обвивки за среднонапонски кабли, жици со голема брзина преку земја, флексибилни кабли отпорни на оган, кабли за железнички сигнали и други производи. Производната линија користи различни калапи за производство метални обвивки за железнички сигнални кабли, флексибилни огноотпорни кабли, среднонапонски кабли и високо-брзински кабли од бакарна легура преку земја. Откако чистата бакарна лента (или алуминиумска лента, лента од нерѓосувачки челик) е прецизно исечена, таа се формира со надолжно обвиткување со специјален калап за заварување и оформување, а континуирано заварување со задник надолжни шевови се врши под заштита на инертен гас. производ.

1Заварување надворешен дијаметар8-72mm
2WeldedMetalStripMaterialБакар, алуминиум, нерѓосувачки челик
3WeldedMetalStripDhicknessCopperStrip0.3-1.2
Нерѓосувачки челик0.2-0.5
Алуминиумска лента0.3-2mm
Метална ширина20-220mm
4Брзина на заварување: 0-20 m/min, континуирано прилагодлива.
Спецификации на производотПроизводство Брзина m/minДолжина на континуирано заварување (км)
Бакарна лента од 0.4 мм15.0-20.02.0
Бакарна лента од 0.5 мм12.0-17.01.5
Бакарна лента од 0.8 мм5.0-10.01.0
Алуминиумска лента од 1.2 мм15.0-20.04.0
5влечење Брзина0-20m / мин
6Метод на заварувањеDCargonarc заварување, палење со висока фреквенција
7Струја за заварување5-405A постојано прилагодлива, 24 часа непрекината работна струја 300A
8Метод на втиснувањеЕксцентрично втиснување
9Производство Производишаблон со два вида и спирална шема
10WrinklePitch3.5-20 mm, онлајн прилагодување без запирање
11Длабочина на брчки0.5-4 mm, онлајн прилагодување без запирање
НеNameOfComponents That MakeUpTheProductionLineКоличина (комплет)
1∮2500GantryWalkingPassiveMagneticPowderPay-offRack1
2CableCoreReleaseFixingBracket1
3Pay-offSpeedControlDevice1
4ActiveTapeUnwinderAndTapeSpeedControlDevice1
5Лента Машина1
6Платформа за заварување (со заштитна обвивка, со функција за прочистување на гасови)1
7Со ShapingAndCleaningDevice1
8IncomingBeltPositioningDevice1
9PrecisionFineCutterDevice1
10TapePositioning Device1
11WasteEdgeWindingDevice1
12Прецизен ролери Формирање и Платформа за заварување (вклучувајќи Формирање тркала, матрица за заварување, матрица за заварување, матрица за големина)3
13Тридимензионален механизам за електрично прилагодување на заварувачкиот факел1
14StraightHandleWeldingGun1
15TIGWelding Machine (LincolnTIG-V400)1
16WeldingArcMonitoringSystemAndWeldingSeam Automatic Tracking System1
17WeldingGunCoolingCirculationSystem1
18Регулатор за снабдување со воздух1
19Уред за ладење и сушење за заварување1
20Crawler-TypeMaintractor (повеќе слот)1
21Ексцентрична машина за втиснување со голема брзина (максимална брзина 4500 вртежи во минута)1
22Систем за ладење со втиснување подмачкување1
23Чистење фен1
24Меробројач1
25Take-UpTensionStand1
26∮2500GantryWalkingTypeAutomaticWindingMachine1
27Електричен контролен систем1
28Според Анекс 3, обезбедени се 22 множества на производствени калапи1

СТАПИ ВО КОНТАКТ