сите категории
EN

сите

Графенски календар

Графенски календар

  • Преглед
  • Параметар
  • Пребарување
  • Поврзани производи
Одмотувањето прифаќа двојни станици за автоматско менување на ролната без запирање, што има висока производна ефикасност и може да се прилагоди на барањата на различни површини за обложување.
Матрицата за истиснување на процепот има висока прецизност на обложување, а грешката на обложување е помала од 0.5 свила. Главата за обложување и откривањето на сув лепак се во истиот систем.
Рерната има дизајн со голем лак и нема празнина меѓу двете. Деловите 1-12 користат довод на воздух одозгора. Топлиот издувен гас се циркулира во воздушниот канал откако ќе се надополни со свеж воздух, што во голема мера заштедува енергија и ја намалува емисијата на издувни гасови; контролата на температурата на рерната усвојува дигитален систем за контрола на температурата, а SCR се користи за прилагодлива контрола на моќноста, што го намалува влијанието врз електричната мрежа поради електричното греење со голема моќност. влијание. Според потребите на производствениот процес, може да се прилагоди на работа со мала моќност, со што значително ја намалува потрошувачката на енергија.
Механизмот за прилагодување на гуменот за димензионирање на проводното лепило за бакарна лента. Скреперот може брзо да се прилагоди нагоре и надолу, напред и назад, а аголот на подигнување, што ја подобрува униформноста на облогата.
Соединението за ламинирање е произведено од нашата компанија „Патент за технологија за истиснување за заштеда на енергија со мешање хаос“ кој ја доби наградата за напредок во науката и технологијата. Има карактеристики на мала потрошувачка на енергија, одлична ефикасност на истиснување, добар пластифицирачки ефект и висок производствен капацитет.
Прецизниот систем за контрола на делот за затегнување прави подлогата да работи понепречено. Намалете ја конфигурацијата на персоналот (3-4 лица може да се користат за целата машина).
Панелот на допир е цврст и лесен за ракување.
Два мотори контролираат две ролни што ја прави моќноста стабилна и ротацијата помазна.
Електричните делови се од Германија Сименс, постабилни.
Лист обработен со целосна авто-програмабилна контрола, растојание на одвојување ± 1mm.
Делот за одмотување и делот за премотување се наоѓаат во двете страни на машините.
Хидрауличниот цилиндар е увезен од UAS, високопрецизна хидраулична станица, притисокот е стабилен.
EPC систем и за делот за одмотување и за премотување, држете го материјалот исправен.
Главните ролни се направени од специјален челик, висока цврстина, толеранција на висок притисок.
Машината може да ги исполни барањата на различни технологии, имаме различни проекти за различни барања.
Толеранција на прецизност на ролна:≤ 0.002 XNUMXмм
Брзина на машината:1-15 m/min (прилагодлив)
Ефективна ширина на ролна:50-400mm
Простор помеѓу ролни:0-3 mm (прилагодлив)
Големина на ролна:X400x500мм
прецизност на ролна:
Тврдост на ролна:HRC66-68
цврстина од една страна“20mm
б.Цилиндричност на ролна:± 0.002mm
в. Финиш на ролна:Ra0.02 мм
г. Толеранција на движење на тркалање:± 0.002mm
ID на цевка за одмотување и премотување:3.
Големина на машината:4.8Mx2.2Mx2M
толеранција на прецизност на ролна≤ 0.002 XNUMXмм
брзина на машината1-15 m/min (прилагодлив)
ролна ефективна ширина50-400mm
Простор помеѓу ролни0-3mm (прилагодлив)
големина на ролнаX400x500мм
цврстина на една страна> 20мм
цилиндричност на ролна± 0.002mm
толеранција на движење на ролна± 0.002mm
ID на цевката за одмотување и премотување3.
Големина на машина4.8Mx2.2Mx2M
Употреба на опрема:Оваа машина треба да ја обложи спроводливата паста од графен на полиестерската фолија за заштита на животната средина PET, да ги притисне бакарните затворачки ленти од двете страни и на крајот да ја исече на парчиња по ламинирање со ПЕТ филмот и полиетилен со мала густина со лиење. да се подготви за следниот процес.
Структура на опремата:Линијата за обложување на графен е комбинирана со линијата на соединение за ламинирање LDPE и машината за сечење за да се постигне целта за рационално искористување на ресурсите, заштеда на енергија, висока автоматизација и висока производна ефикасност.
Состав на опрема:Одмотување на ПЕТ со двојна станица, корона, влечење, премачкување со истиснување на процепот, тунел за сушење, единица за тестирање преку Интернет, димензионирање и премачкување со проводен лепило со бакарна лента, одмотување бакарна лента, ламиниране Составен е од композитен, ултразвучен уред за лепење на рабовите, отсекување, сечење, пренесување, преносен систем, систем за контрола на напнатоста и други единици.
Број на слоеви на обложување:Првиот слој од графенска кашеста маса, вториот слој од проводен лепило од бакарна лента и третиот слој од LDPE облога.

СТАПИ ВО КОНТАКТ